25 miljoen voor verhuisdienst Movinga, komt naar Nederland

Geen reacties
Tags: , , , ,
Posted 05 jan 2016 in nieuws

De Duitse startup Movinga heeft 25 miljoen dollar nieuw venture capital opgehaald om buiten het Duitse taalgebied te groeien. Het bedrijf staat op het punt ook in Nederland van start te gaan, gebruikmakend van restcapaciteit van bestaande verhuisbedrijven en aanpalende dienstverleners.

Vrijwel exact een jaar geleden begon Movinga als online verhuisdienst voor studenten. Twee maanden later, nog in het voorjaar, veranderde het zijn bedrijfsmodel. Full service verhuizingen, te regelen via internet met veel aandacht voor klantenservice. Operationeel gezien maakt het gebruik van restcapaciteit van verhuizers in de markt, aangevuld met eigen middelen.

In Duitsland vinden jaarlijks negen miljoen verhuizingen plaats. Dertig procent daarvan, schat het bedrijf, komt in aanmerking voor zijn full service-dienst.

Een uitleg over de werking:

In de eerste financieringsronde deden vooral lokale ondernemers mee, wat vaker gebeurt in Duitsland. In de huidige ronde stapt Index Ventures in die voor een groot deel van de 25 miljoen tekent. Ook de zittende aandeelhouders storten bij: Earlybird Venture Capital, Global Founders Capital, Florian Heinemann (Project A Ventures), Christian Vollmann (MyVideo), Philipp Kreibohm (Home24), David Khalil, Lukas Brosseder (beide eDarling), Marco Vietor (audibene) en Tim Marbach (KaufDA).

Het geld wordt gebruikt om uit te breiden naar onder meer Nederland, maar ook België en Scandinavië. Naast het Duitstalige landen is het reeds actief in Frankrijk en Engeland. Het bedrijf heeft driehonderd man in dienst en werkt in Berlijn vanuit een voormalig kantoor van Zalando.

De site Movinga.nl is actief, maar de lokale dienstverlening staat concreet hooguit op een laag pitje. De vertaling van de site hanteert nog een oud design van de internetverhuizer en is geen vlekkeloos Nederlands. Bovendien is het vermelde telefoonnummer geen Nederlands nummer.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment