Twintig nieuwe mobiele breedbandabonnementen per seconde

Geen reacties
Tags: , , , , , ,
Posted 18 nov 2015 in nieuws

Wereldwijd worden er momenteel twintig nieuwe mobiele breedbandabonnementen per seconde afgesloten. Er zijn nu al evenveel mobiele abonnementen als mensen op aarde. In 2016 bereiken we zelfs de grens van vier miljard smartphone abonnementen. Dat zegt Ericsson in zijn Mobility Report.

Ericsson houdt rekening met 150 miljoen 5G-abonnementen in 2021. Naar verwachting gaan Zuid-Korea, Japan, China en de Verenigde Staten een leidende rol spelen bij de adoptie van de  5G-abonnementen. 5G maakt het onder meer mogelijk om nieuwe type apparaten aan te sluiten, waardoor er ook nieuwe gebruikersmogelijkheden met betrekking tot The Internet of Things (IoT) ontstaan.

Mobiele videoconsumptie zal significant groeien. In Noord-Amerika en Europa gaat dit verkeer al zes keer hoger uitvallen de komende jaren. Op veel netwerken is YouTube goed voor maximaal zeventig procent van al het videoverkeer, terwijl het aandeel van Netflix kan oplopen tot twintig procent.

Afrika maakt intussen een inhaalslag: Vijf jaar geleden (2010) waren er 500 miljoen mobiele abonnementen in Afrika. Tegen het einde van 2015 is dit aantal verdubbeld tot één miljard.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment