Glassdoor breidt uit in Europa

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 10 nov 2015 in nieuws

Banen- en recensiesite Glassdoor opent deze week sites in België, Oostenrijk en Zwitserland. In Nederland schreven gebruikers sinds die voorjaar 35.000 recensies over bedrijven.

Na Ierland zijn deze drie landen de volgende waar de behoedzaam uitrollende Amerikanen zich op storten. Glassdoor.com is een van Amerika’s snelst groeiende vacaturesites. Het onderscheidt zich van veel anderen met de recensies die (oud-)werknemers over een bedrijf kunnen geven en daarmee een idee van de cultuur en omgeving geven.

Daarnaast zijn er ook salarisrapporten ter benchmark en andere vormen van content om de transparantie te bevorderen. Glassdoor.com werd in 2008 gelanceerd. Sindsdien is het bedrijf gestart met acht andere websites buiten Amerika.

Glassdoor.nl ging in mei 2015 van start. Er staan inmiddels meer dan tienduizend bedrijven. Bij aanvang drieduizend. Het aantal recensies verdrievoudigde in afgelopen halfjaar tot boven de 35.000.

Bedrijven kunnen er gratis een profiel aanmaken. Enkel als ze hun profiel willen uitbreiden met zaken als foto’s, video’s, analytics en benchmarks dan moeten ze de portemonnee trekken.

Het Amerikaanse bedrijf kreeg afgelopen jaren 160 miljoen dollar groeigeld van verscheidene investeerders. In de laatste ronde, die zeventig miljoen dollar opleverde, stapte ook Google Ventures in.

Foto: Marcus Pink (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment