Nu al meer risicodragend kapitaal naar startups dan in heel 2014

Geen reacties
Tags: ,
Posted 10 nov 2015 in nieuws

Private financiers hebben dit jaar wereldwijd al meer durfkapitaal in startups geïnvesteerd dan in heel 2014. In de eerste negen maanden van 2015 kwam voor een bedrag van ruim 98 miljard dollar aan risicodragend kapitaal terecht bij startende ondernemingen, een toename van 11 procent vergeleken met vorig jaar. In 2014 werd voor een bedrag van 88,7 miljard dollar in startups gestoken. Dit blijkt uit onderzoek dat KPMG en CB Insights iedere drie maanden uitvoeren naar de wereldwijde markt voor durfkapitaal.

Vooral de afgelopen drie maanden werd flink geïnvesteerd, 37,6 miljard dollar, een stijging van 4,1 miljard ten opzichte van het tweede kwartaal van 2015. Ook in Europa namen de investeringen aanzienlijk toe. Daar haalden startende bedrijven in het derde kwartaal van dit jaar voor een bedrag van 3,5 miljard op. Hiermee komt de totale omvang van de durfinvesteringen dit jaar op 10,1 miljard, 1,8 miljard meer dan in 2014.

Opvallend is het feit dat het in toenemende mate gaat om echte, grote investeringen. Private investeerders zijn bereid steeds grotere bedragen te investeren. Ook de mogelijkheden om in te stappen in bedrijven die al meer volwassen zijn en bijvoorbeeld vlak voor een mogelijke beursgang zitten, nemen toe.

Dat verklaart ook het grote aantal ‘unicorns’ in het derde kwartaal, bedrijven die al meer dan 1 miljard dollar waard zijn. Wereldwijd was in het derde kwartaal sprake van 23 unicorns, waarvan 17 in de Verenigde Staten, 2 in Azië en 3 in Europa. Dichtbij huis zijn het Franse Blablacar en het Duitse Hellofresh hiervan voorbeelden.”

De wereldwijde zorg mag zich verheugen in een steeds grotere belangstelling van durfinvesteerders. Uit het onderzoek van KPMG en CB Insights blijkt dat private investeerders in het derde kwartaal van dit jaar voor een bedrag van $ 1,46 miljard in de zorg investeerden.

Het onderzoek is hier te downloadenLees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment