KPN komt met 4G modem voor buitengebied

Geen reacties
Tags: , , , , ,
Posted 10 nov 2015 in nieuws

KPN gaat 400.000 gezinnen op het platteland en in buitengebieden van snel internet voorzien. Vandaag introduceert het telecombedrijf een speciaal 4G-modem dat afgelopen jaar in het Groningse Loppersum is getest.

KPN biedt het modem aan voor 100.000 huizen in afgelegen gebieden in de Achterhoek, Groningen, Friesland, Zeeland, Noord-Brabant, maar ook in de Randstad. Voor 50 euro per maand krijgen gebruikers 50 Gigabyte aan data.

Internet Buitengebied via 4G is alleen beschikbaar voor zeer afgelegen woningen in rurale gebieden. Voor inwoners van buitengebieden die hiervoor in aanmerking komen is er een postcode-check beschikbaar op www.kpn.com/buitengebied. Internet Buitengebied via 4G kent twee abonnementsvormen, toegespitst op het doel en het gebruik (Interactieve televisie is geen onderdeel van deze oplossing).

De oplossing vergt veel minder investeringen dan de aanleg van glasvezel. Niettemin wil KPN tientallen miljoenen euro’s uittrekken om 300.000 huishoudens in dorpskernen en omgeving van glasvezel te voorzien in combinatie met een upgrade van het kopernetwerk. Daarbij zal glasvezel niet tot aan de deur worden aangelegd. De internetsnelheid zal minimaal voldoende zijn voor triple play-diensten en interactieve TV in HD-kwaliteit.

Momenteel beschikken nog steeds 500.000 van de 7,5 miljoen Nederlandse huishoudens over een internetverbinding van gemiddeld zo’n 6 Mbit/seconde.

Infographic---KPN-maakt-werk-van-snel-internetLees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment