Maker peperdure mobieltjes, Vertu, verkocht

Geen reacties
Tags: ,
Posted 06 nov 2015 in nieuws

Vertu, de telefoonfabrikant waar DigitasLBi de hele online beleving voor ontwikkelde, is verkocht aan een groep Chinese investeerders.

Hoeveel de investeerders achter Godin Holdings uit Hong Kong betalen is niet bekend. De Financial Times weet wel dat CEO Massimiliano Pogliani vertrekt omdat hij de tijd rijp acht voor een nieuwe leiding.

Vertu is al een redelijk oud merk. Het werd in 1998 opgericht door Nokia als luxemerk onder de mobieltjes van die tijd. Die extreem hoge positionering heeft het gehouden. Zo heeft iedere Vertu bijvoorbeeld een ingebakken rode butlerknop. Die regel ieder verzoek van de klant, waar ook ter wereld.

In 2012 verkocht Nokia Vertu voor tweehonderd miljoen euro aan het Zweedse private equite-huis EQT. De telefoonmaker heeft behalve een uiterst moderne website, van Nederlandse makelij, ook een aantal fysieke winkels op ‘s werelds duurste markten.

Een nieuwe Vertu kost gemiddeld vijfduizend euro, maar de prijs kan al snel oplopen tot boven de tienduizend euro. Dat hangt allemaal af van de mate van personalisatie die de bouwers in Engeland doorvoeren voor hun klant. Die krijgt zijn nieuwe toestel aan het eind van de rit letterlijk door iemand met witte handschoenen uitgereikt.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment