Dropbox: ‘150.000 zakelijke abonnees’

Geen reacties
Tags: , , , , , ,
Posted 06 nov 2015 in nieuws

Dropbox heeft naar eigen zeggen 150.000 betalende, zakelijke klanten, een getal dat in een paar maanden met twintigduizend is toegenomen.

Volgens oprichter Drew Houston begint de zakelijke markt Dropbox meer erkenning te geven en trekt het daarvoor de portemonnee. Begin dit jaar had Houston honderdduizend abonnees uit het zakelijke segment. Dat is nu de helft meer.

De jonge baas van het miljardenbedrijf, volgens investeerders althans, deed zijn deze uitspraken tijdens de eerste gebruikersconferentie Dropbox Open .

Dropbox heeft in totaal acht miljoen zakelijke gebruikers, waarvan een klein deel dus betaalt voor extra opslagruimte. In totaal bedient de online opslagdienst vierhonderd miljoen internetters. Bij zo’n getal is het de vraag welk deel daarvan daadwerkelijk actief gebruiker is voor een langere periode.

Critici menen dat Dropbox te hoog wordt gewaardeerd door investeerders: tot tien miljard dollar. In vergelijking met bijvoorbeeld Google Drive is Dropbox een opslagdienst die enkel via Microsoft Office bewerkingsmogelijkheden biedt. Niet native editing opties. Houston werpt de kritiek van zich en stelt dat ook Facebook en Google ooit als ‘te duur’ werden beschouwd door de markt. Dat hoort erbij. In vergelijking met andere bedrijven heeft hij tienduizenden betalende klanten die constant echt geld binnenbrengen.

Foto: Techcrunch (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment