‘Aanpakken gebruikers Popcorn Time gewoon bluf’

Geen reacties
Tags: ,
Posted 22 okt 2015 in nieuws

De kans dat auteursrechthebbenden gaan proberen om van Nederlandse Popcorn Time-gebruikers schadevergoedingen te eisen acht ICT jurist Arnoud Engelfriet niet erg groot.  

BREIN liet deze week weten dat het overweegt om individuele gebruikers van Popcorn Time aan te pakken, zoals dat onder meer in Denemarken en Noorwegen is gebeurd. Via Popcorn kunnen makkelijk illegale films worden bekeken.

In juridische zin is het volgens Engelfriet best nuttig: elke inbreuk beëindigd is er een. Maar een digitaal vergiet pak je niet aan door een voor een gaatjes te dichten, dat vereist andere middelen. En die heeft BREIN al lang gevonden, namelijk de platforms aanpakken.

‘Maar slim van Brein wel: het kost veel minder dan daadwerkelijk naar de rechter gaan, de negatieve PR-impact is een stuk minder en er zullen vast mensen zijn die nu denken “Oké, ik ga wel naar Netflix nu”.’

BREIN directeur Tim Kuik maakte zijn plannen bekend als reactie op Browserpopcorn, een webversie van Popcorn Time, ontwikkeld door een 15-jarige Serviër. Die is inmiddels alweer uit de lucht omdat de Amerikaanse branche-organisatie voor de entertainmentindustrie MPAA hem achtervolgde.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment