Microsoft Sway: een alternatieve Prezi

Geen reacties
Tags: , , , , , , , , ,
Posted 20 okt 2015 in nieuws

Windows 10 gebruikers krijgen er binnenkort een nieuwe app bij: Microsoft Sway. De app dook op in een van de recente previewversies van Windows 10. Met Sways zijn makkelijk presentaties te delen, ook op blogs.

Sway is onderdeel van het onlangs gelanceerde Office 2016 en lijkt een reactie op Prezi, al is het bepaald geen imitatie. Er zijn wel animatiemogelijkheden, maar die zijn beperkt. Niettemin fungeert Sway als een soort diapresentatie. Je kunt er nieuwsbrieven en presentaties mee maken en die makkelijk delen zonder dat gebruikers daarvoor een app nodig hebben.

Anders dan PowerPoint is het een compleet cloudgebaseerde oplossing. Een Sway is derhalve niet te downloaden, je hebt altijd een internetverbinding nodig. Voor het maken van apps ben je aanwezen op het web of op iOS apps. Sway is er nog niet voor Android, maar binnenkort dus wel (standaard) voor Windows 10.

Sway kent vier onderdelen: Insert (invoegen), Cards (kaarten), Design (ontwerp), en Navigation (navigatie). Zo zijn kaarten bedoeld om blokken te creëren met tekst, foto’s, grafieken of tweets. Sway is te gebruiken met content uit onder meer OneDrive, Flickr, Bing, YouTube en Twitter. Ook Word- en PDF-documenten zijn eenvoudig in te sluiten In Sway zijn ook foto’s te groeperen.

Met Design is het ontwerp aan te passen, waarbij gekozen kan worden uit bepaalde vooraf ingestelde thema’s. Navigatie bepaalt hoe gebruikers zich door een Sway bewegen. Van boven naar beneden of van links naar rechts bijvoorbeeld.

Sways zijn makkelijk te delen via een link, maar kent ook een embed functie, waardoor Sways op webpagina’s kunnen worden gedeeld. Dat werkt net zo als bij een YouTube filmpje. Je kunt de verhoudingen (lengte, breedte) aanpassen. Dat maakt het extra aantrekkelijk om presentaties op blogs en webpagina’s te delen.

Sway is PowerPoint voor ‘de rest van ons’. Zonder de geavanceerde mogelijkheden van PowerPoint, en met de nodige beperkingen, maar ook zonder de bijbehorende complexiteit.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment