Uber behaalt juridische overwinning in Londen

Geen reacties
Tags: ,
Posted 16 okt 2015 in nieuws

Het Britse Hooggerechtshof vindt de app van Uber geen taximeter. En dus overtreedt het bedrijf niet de regels. Alleen taxi’s met een geldige licentie mogen in de Britse hoofdstad een meter voeren.

Transport for London (TfL) had de zaak voor de rechter laten komen nadat taxichauffeurs hun beklag hadden gedaan over Uber.

Licenties voor taxi’s worden uitgegeven door de Transport for London, en alleen gelicenseerde taxi’s mogen een meter in hun auto gebruiken. Overige vervoerders, zoals minicabs of limo’s, moeten hun tarieven op een andere manier bepalen.

Londense cabbies vonden dat de app wel degelijk een soort meter is, omdat de afstand met behulp van gps wordt bepaald. Transport for London ziet dat anders, maar verwees de zaak naar het Hooggerechtshof voor een definitief oordeel. En dat oordeel luidt dat een apparaat dat gps gegevens ontvangt geen taximeter kan zijn.

De app kan weliswaar de kosten berekenen, maar die staat op een smartphone, en is niet in de auto zelf ingebouwd.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment