Noordoostpolder positief over glasvezel

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 15 okt 2015 in nieuws

Het buitengebied van Noordoostpolder biedt onverwachte kansen voor marktpartijen die glasvezel aanbieden. Dat is de conclusie van een onderzoek dat provincie Flevoland en gemeente Noordoostpolder hebben laten uitvoeren. Daarom begint gemeente nu eerst met een marktpropositie: bedrijven laten inschrijven op het aanleggen van glasvezel.

Uit het onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat glasvezel – in vergelijking met andere buitengebieden in Nederland – in Noordoostpolder relatief goedkoop aan te leggen is. Dat komt door het ontwerp van de polder: de bedrijven en woningen liggen niet ver van de weg, en in bermen is het makkelijk graven.

Deze marktverkenning duurt drie maanden. Als er geen marktpartijen gevonden worden, zal Noordoostpolder alsnog aan de slag gaan met het aanleggen van internet via draadloze verbindingen. Ook dat wordt door een marktpartij gedaan: Greenet.

De discussie over snel internet in het buitengebied is een tijd geleden aangezwengeld door de Ondernemers Vereniging Groendorpen (OVG). Zij hebben zelf een voorstel uitgewerkt voor internet met straalverbinding.

Het college vraagt nu aan de raad om 250.000 euro om het proces in te gaan, en de ‘snelheid vast te houden’. Het onderzoeksrapport en het voorstel van het college staan maandag 26 oktober op de agenda van het Ronde Tafel Gesprek en 9 november volgt een besluit in de gemeenteraad.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment