ACM verscherpt toezicht op 097 nummers

Geen reacties
Tags: , , , ,
Posted 12 okt 2015 in nieuws

Telecomaanbieders blijven achter met het inzetten van 097-nummers voor apparaten die via een internetaansluiting gegevens uitwisselen. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) verscherpt daarom het toezicht op het gebruik van 097-nummers.

Uit een recente Schaarsterapportage blijkt dat 90,7 procent van de beschikbare 06-nummers in gebruik is. Telecomaanbieders bieden slechts mondjesmaat losse SIM-kaarten aan met een 097-nummer.

Wie een nummer niet gebruikt om mobiel te bellen, maar voor bijvoorbeeld een pinapparaat of een snoepautomaat, moet hiervoor een 097-nummer gebruiken. Anders zou er een tekort aan 06-nummers kunnen ontstaan.

ACM wil voorkomen dat 06-nummers opraken en men gedwongen wordt om 10-cijferige nummers naar 11-cijferige 06-nummers om te zetten.

Telecomaanbieders hoeven bestaande overeenkomsten niet om te nummeren naar 097-nummers; ze moeten een 06-nummer pas wijzigen in een 097-nummer als ze met de consument of de zakelijke gebruiker een nieuwe overeenkomst aangaan of de oude overeenkomst verlengen. Sinds 1 juni 2014 is het verplicht om 097-nummers te gebruiken voor mobiele datacommunicatietoepassingen.

ACM verwacht dat het aantal apparaten met datacommunicatietoepassingen in de toekomst blijft groeien. Dit komt ondermeer door de groei van Internet of Things.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment