eDay: ‘Je huis wordt niet als The Jetsons’

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 08 okt 2015 in nieuws

“De toekomst die wij zien lijkt niet op die van The Jetsons”. Die boodschap gaf Lionel Paillet, General Manager Europe bij Nest Labs, de bezoekers van Emerce eDay mee. “Wij willen oplossingen voor echte mensen.”

Paillet voelt zich nog steeds een startup, vertelde hij vanochtend, ondanks de ‘forse zakken’ van de nieuwe moeder Google. Nest Labs is vooral bekend van de slimme thermostaat en rookmelder, maar de toekomst zal vooral bestaan uit de samenwerking met andere fabrikanten.

Een van de partners is slotenmaker Yale. Het nieuwe codeslot van het bedrijf kan communiceren met het Nest-platform. Dat gaat via het zogenoemde Weave protocol op basis van WiFi.

Nest had overigens al een Works with Nest-programma, bedoeld  voor producten die samenwerken met de thermostaat, beveiligingscamera en rookmelder van het bedrijf. Met Nest Weave kunnen uiteenlopende producten met een beperkte stroomvoorziening verbinding maken.

Het slot is niet alleen zichtbaar in de Nest Lab app, maar werkt ook met de thermostaat. “Als je de deur sluit, kunnen we de thermostaat lager zetten. Als je hem opendoet, maken we het warm in huis.”

Nest zal de Yale Linus vanaf 2016 verkopen.

Foto: Peter BoerLees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment