MobySocialTV, Prolody en The Broadcaster winnaars start-up wedstrijd Media Park

Geen reacties
Tags: , , , , ,
Posted 07 sep 2015 in nieuws

MobySocialTV krijgt een jaar lang gratis huisvesting in de nieuwe netwerkhub LAB24 op het Mediapark in Hilversum. De gratis ruimte en begeleiding bij Beeld en Geluid werd gewonnen door muziek start-up Prolody. De laatste prijswinnaar is start-up The Broadcaster.

De start-up wedstrijd werd voor de zomer in het leven geroepen door een aantal organisaties op het Media Park. De wedstrijd werd gelanceerd op het Mediapark Jaarcongres en daagde start-ups uit te pitchen voor huisvesting en coaching op het Media Park. De deelnemers dongen mee naar twee prijzen: kantoorruimte in start-up hub LAB24 en kantoorruimte in Beeld en Geluid. Beide winnaars krijgen ook coaching aangeboden ter waarde van 10.000 euro vanuit het Media Park Accelerator programma van iMMovator.

MobySocialTV viel bij de jury erg in de smaak met haar product PaasTV, een platform om op eenvoudige wijze second screen apps in de cloud te maken voor zowel zenders, productiehuizen als onafhankelijke spelers.

Het product DJ plugins van Prolody bestaat uit muzieksoftware applicaties gekoppeld aan een bekende DJ waarmee een fan de klank van zijn idool kan namaken.

De laatste winnaar, The Broadcaster, werd beloond met huisvesting in Lab24. Zij pitchten het product Me You Press, een combinatie van (hyper lokale) journalistiek, user generated content en burgerparticipatie. Ze vielen vooral op door hun sterke videopitch.

De jury van de startup wedstrijd bestond uit Pieter Broertjes (burgemeester van de Gemeente Hilversum), Jan Müller (directeur Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid), Roel Raatgever (directeur UtrechtInc), Edwin Hengstmengel (Investment Manager, Van den Ende & Deitmers Crossmedia Fund), Henk Hagoort (voorzitter Raad van Bestuur van de Nederlandse Publieke Omroep) en Mark Achterberg (commercieel directeur van het Media Park).Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment