Facebook lanceert eigen Siri in Messenger

Geen reacties
Tags: , , , , , ,
Posted 26 aug 2015 in nieuws

Facebook test een eigen Siri, een digitale assistent, in zijn chatapp Messenger. Maar M, zoals de assistent heet, kan veel meer. Het kan namens gebruikers artikelen kopen, reizen boeken of een tafel in een restaurant boeken.

De nieuwe dienst werd vanavond op Facebook aangekondigd door David Marcus, hoofd berichtenapps van Facebook, maar veel details wil hij nog niet kwijt. Ook is niet duidelijk hoeveel gebruikers de dienst kunnen testen en of M spraak kan verstaan.

Hulpjes als Siri of Microsofts Cortana kunnen hoofdzakelijk, via Google of anderzins, informatie op het web zoeken en deze al dan niet via spraak weergeven. Met M betreedt Facebook de markt voor slimme agents, zoals die jaren geleden door een Nederlands bedrijf als Tryllian of een Amerikaanse startup als General Magic werd verkend. Dat waren toen Java-programma’s die het zoeken op internet moesten vergemakkelijken, maar ook volkomen zelfstandig konden shoppen op basis van wat trefwoorden. De technologie kwam destijds te vroeg.

Foto: Karlis Dambrans / FlickrLees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment