Partij voor de Dieren stelt vragen over woekerprijzen .amsterdam domeinen

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 11 aug 2015 in nieuws

De Amsterdamse Partij voor de Dieren (PvdD) heeft in het college vragen gesteld over de verkoop van .amsterdam-domeinen. De registratie en exploitatie wordt verzorgd door een extern bedrijf, maar de tarieven reizen de pan uit.

Een ‘gewone .amsterdam-domeinnaam’ kost vanaf 1 september jaarlijks minimaal 37 euro, maar de huidige exclusieve handel voor onder meer Amsterdamse inwoners, ondernemers en publieke instellingen blijkt handen vol geld te kosten.

De partij verwijst naar een recent artikel bij ComputerWorld, waar
ondernemer Peter van Schaik klaagt dat hij voor uitvaart.amsterdam 50.000 euro moet betalen en voor uitvaartverzekering.amsterdam, crematie.amsterdam en begrafenis.amsterdam elk 25.000 euro. ‘Dit is pure woeker. Dit heeft niets meer met welke redelijkheid dan ook te maken. Hiermee schiet de gemeente Amsterdam ook haar doel voorbij want beoogde promotie voor de stad komt zo niet tot stand.’

De gemeente laat de exploitatie verzorgen door DotAmsterdam BV, een dochter van MijnDomein. Computertbladenuitgever Paul Molenaar (Reshift Digital) leidt dat bedrijf.

De PvdD wil volgens Binnenlands Bestuur weten waarom er gekozen is voor één bedrijf om de exploitatie te regelen en of de hoogte van vergoedingen voor de gemeente inderdaad kloppen.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment