Amazon start ophaalpunt voor boodschappen

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 27 jul 2015 in nieuws

Amazon heeft plannen ingediend voor een ophaalpunt voor boodschappen in het Californische Sunnyvale. Net als bij Albert Heijn kan de klant via internet bestellen en zijn boodschappen later ophalen.

Amazon heeft al langer de bezorgdienst AmazonFresh in enkele grote Amerikaanse steden en binnenkort ook Londen. Maar daar zijn hoge bezorgkosten mee gemoeid en maar een beperkt aantal klanten heeft dat er voor over.

Daarom wil de online retailer naar verluidt gaan experimenteren met een zogenoemde drive-up store. De eerste komt aan 777 Sunnyvale Saratoga Road. Amazon wordt niet genoemd in de stukken die bij de gemeente zijn ingediend, maar vastgoedhandelaren zeggen dat Amazon via een dochterbedrijf de huurder wordt.

In zekere zin is het een vervolg op Amazon Locker, waarbij klanten bestellingen kunnen ophalen bij lokale 7-Eleven winkels of andere retailers.

Mogelijk is het ophaalpunt een reactie op een soortgelijk concept van zijn grootste concurrent in Noord Amerika Wal-Mart. Die heeft een drive up concept in Arkansas. Ook daar kunnen een achttal auto’s tegelijk worden bevoorraad. Het ophaalpunt van Amazon krijgt een gedeeltelijke overdekking. Volgens bronnen van het Silicon Valley Business Journal heeft Amazon plannen voor de vestiging van diverse van dergelijke ophaalpunten in Silicon Valley.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment