‘Prijs Bitcoin stijgt door bredere acceptatie’

Geen reacties
Tags: ,
Posted 13 jul 2015 in nieuws

De prijs van de Bitcoin zal de komende twaalf maanden stijgen tot 400 dollar. Dat verwachten onderzoekers van Wedbush Securities. De Bitcoin wordt steeds vaker geaccepteerd als betaalmiddel voor e-commerce, daarnaast wordt de cybermunt gezien als alternatief voor het bankverkeer in crisistijden.

Wedbush Securities verwacht dat de Bitcoin minder vaak als belegging zal worden gebruikt. Het aantal bitcoins dat voor dit doel wordt vastgehouden, zal jaarlijks met 2 procent afnemen, en met 4 procent in 2025.

Tegen die tijd bepaalt Bitcoin ongeveer tien procent van het online betaalverkeer, dat een omvang van 5,9 biljoen dollar zal hebben bereikt, en twintig procent van de markt voor microtransacties. Ook liggen er mogelijkheden voor financiële diensten in ontwikkelingslanden, waar vaker met mobiele telefoons wordt betaald.

Ondanks de positieve ontwikkeling kan de koers zich nog altijd onvoorspelbaar ontwikkelen, verwachten de onderzoekers.

Door de crisis in Griekenland is de munt de laatste weken duurder geworden, zo rond de 286 dollar. Bitcoinkopers zien de munt als een veilige haven, aangezien er geen kapitaalrestricties voor gelden.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment