Meeste game-ontwikkelaars richten zich op de pc

Geen reacties
Tags: ,
Posted 03 jul 2015 in nieuws

Europese game-ontwikkelaars richten zich het liefst op de pc. Niet op mobiele apparaten of spelcomputers. Dat blijkt uit een enquête van GDC Europe.

De reden is simpel: er valt meer te verdienen aan pc-games, terwijl mobiele games vaak gratis worden verspreid en ontwikkelaars vaak met extra’s hun geld moeten zien te verdienen.

Vijftig procent van de ondervraagde ontwikkelaars ontwikkelt voor mobiel. De meeste ontwikkelaars geven de voorkeur aan Android boven iOS. Een deel heeft ook interesse in virtual reality, maar echt investeren doen ze nog niet. Het wachten is op de bril van Oculus Rift.

Ook voor de nabije toekomst verwachten ontwikkelaars hun beleid niet te veranderen. 67 procent werkt aan een pc game, 53 procent richt zich op mobiel.

Crowdfunding lijkt een populaire manier om games te financieren, hoewel nog geen zes procent van die mogelijkheid gebruik maakt.

Voor het onderzoek werden onder meer Duitse, Britse en Nederlandse ontwikkelaars ondervraagd. GDC organiseert begin augustus een game ontwikkelaarscongres in Keulen.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment