Slack: 1 miljoen dagelijks gebruikers

Geen reacties
Tags: , , , , , , ,
Posted 26 jun 2015 in nieuws

Slack wordt dagelijks door meer dan een miljoen kantoorwerkers gebruikt om te communiceren en, daarmee, zichzelf te ontlasten van e-mail.

Het op IRC-gebaseerde chatsysteem zegt dat 1,1 miljoen internetters de dienst dagelijks gebruiken. Een aanzienlijk deel daarvan, driehonderduizend, heeft een betaald account. Daarmee hebben ze extra functies tot hun beschikking.

Slack is een jaar oud bedrijf dat is opgericht door de bedenker van fotodienst Flickr. Stewart Butterfield en zijn team bouwden een chatsysteem in de vorm van apps op de desktop en mobiel. Het wordt veel gebruikt binnen bedrijven en ad hoc organisaties om e-mail tot op zekere hoogte overbodig te maken.

De noviteit van de dienst zit in het feit dat het eenvoudig is om informatie uit andere, externe diensten ermee te integreren. Met een druk op de knop wordt een Dropbox-bestand meegestuurd of een takenlijst uit Trello gedeeld. Gebruikers kunnen themagroepen aanmaken en berichten makkelijk terugvinden met de zoekmachine of met behulp van een hashtag.

Deze week werd bekend dat April Underwood is aangesteld om het platform Slack verder door te ontwikkelen. Zij werkte eerder op technische managementposities bij Twitter en Google.

Foto: Sundrows (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment