Salesforce versterkt samenwerking Big Data-partners

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 01 jun 2015 in nieuws

Salesforce gaat samenwerken met een groot aantal Big Data-spelers voor zijn analyticscloud Wave, dat vorig jaar werd uitgerold. Google, Cloudera, Hortonworks, New Relic, Informatica en Trifacta moeten het zogenoemde last mile-probleem oplossen.

In 2020 zal ongeveer 44 biljoen gigabyte aan data beschikbaar zijn voor bedrijven. Toch lukt het veel bedrijven niet om daarvan zelfs maar 1 procent te analyseren omdat het al erg moeilijk is om toegang tot die data te krijgen. Daarvoor moeten nu externe partijen gaan zorgen.

Salesforce is daarin niet uniek. Hortonworks werkt naar eigen zeggen samen met duizend partners, zoals SAP, Microsoft en SAS.

Wave komt voort uit de overname van EdgeSpring in 2013. Het is het geesteskind van Alex Dayon, oprichter van BusinessObjects.

Salesforce wil verder gaan dan de vaak lastig te configureren oplossingen die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. Veel bedrijven zijn voor de interpretatie van Big Data aangewezen op datawetenschappers, terwijl verkoopmedewerkers en marketeers dat natuurlijk vooral zelf moeten kunnen doen.

Het grote probleem zit hem volgens analisten vooral in het vergaren van informatie, de zogenoemde datasets die uit verschillende systemen zoals die van SAP moeten komen. Die worden uiteraard niet standaard met Wave meegeleverd.

Sinds de lancering in oktober heeft Salesforce al grote klanten binnengesleept, waaronder Barclays en GE.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment