Mobile Convention: vijf mobiele startups

Geen reacties
Tags: , , , , ,
Posted 27 mei 2015 in nieuws

Mobile Convention Amsterdam presenteert volgende week in de Beurs van Berlage vijf mobiele startups uit Nederland: Daalder, 2Days, Fastr, Swipe & Shop en FlatTire. Peter van Sabben, mede-oprichter van Growth Tribe, zal vragen naar hun ervaringen. We stellen ze hier alvast voor.

Swipe & Shop begon als Spot en Shop. Een website waar je een foto van een item kunt plaatsen dat je maar niet kunt vinden. Andere mensen kunnen je met je zoektocht helpen. Swipe en Shop werd vooral geïnspireerd door Tinder, de app waarmee je dates kunt swipen.

Inmiddels maken zo’n 40.000 Nederlanders gebruik van Swipe & Shop en swipen zij bij elkaar zo’n 2 miljoen producten week. Samen met Fashionchick uit Engeland is inmiddels een Engelstalige app gebouwd speciaal voor alle Britse fashionista’s.

Daalder is opgericht in 2013 door Renz Millenaar, Reinhard Spronk en Romke de Vries. Volgens Millenaar voorziet Daalder in een tweeledige maatschappelijke behoefte: enerzijds aan snelheid en gemak en anderzijds behoefte aan lage transactiekosten en een snellere ontvangst van betalingen.

Daalder is een betalingssysteem waarmee je mobiele betalingen kunt ontvangen. Omdat Daalder buiten de banken om werkt betalen deelnemers volgens de initiatiefnemers minder transactiekosten. Vaste kosten per maand zijn er niet. Deelnemers betalen 59 euro voor hun aanmelding. Daarnaast betaalt men per transactie 5 cent.

2Days noemt zich de app voor ‘spontaan Amsterdam’. Met de app weet je precies wat er vandaag en morgen in Amsterdam speelt. De focus ligt op vandaag en morgen, maar ook de evenementen van aankomend weekend worden vermeld. Met één druk op de knop reserveer je een kaartje. De startup is nu nog alleen actief in Amsterdam, maar binnenkort breidt men uit naar andere steden in Nederland.

De app FlatTire, waarmee de fietsers de dichtstbijzijnde fietsenmaker kunnen vinden, komt eigenlijk voort uit de populaire Facebookpagina ‘Damn, a flat tire’. Via een berichtje op die pagina was het al mogelijk een mobiele fietsenmaker te bestellen, maar dat is nu met de app makkelijker gemaakt. Volgens Horia Ioan, één van de bedenkers van de pagina en app, waren de diensten via Facebook erg populair onder studenten.

Albin Bronkhorst is samen met Raoul Manten de bedenker van Fastr, dat eigenlijk begon als online bank Zebra. Het bedrijf verkort het koopproces door het aanbieden van één shoppingaccount voor alle online aankopen. Een snel bestellenknop voor webshops, waarmee je in maximaal twee klikken je gegevens doorgeeft en betaalt.

Mobile Convention Amsterdam wordt volgende week donderdag gehouden in de Beurs van Berlage. Tickets zijn hier verkrijgbaar.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment