‘Tv reclame in de verdrukking door online video’


De omzet in video-advertenties verdriedubbelt elke drie jaar. Dat stellen marktbureaus IHS en Vidiro. Zij verwachten een totale omzet van 13,8 miljard dollar in 2015. De ontwikkelingen gaan ten koste van tv-reclame.

Analist Eleni Marouli van IHS stelt dat de markt voor video-advertenties ‘explodeert’. Die hebben intussen een vaste plek ingenomen in de mediaplannen, waardoor de omzet in 2017 makkelijk uitkomt op 19 miljard dollar.

Dat gaat echter wel ten koste van tv-budgetten in sommige landen. Het aandeel van tv reclame in West Europa zou kunnen dalen naar 28 procent van alle mediabestedingen.

Het kijkgedrag verandert namelijk ook: er wordt meer gekeken naar diensten als YouTube. Het aantal uren dat op YouTube wordt doorgebracht, groeit jaarlijks met 50 procent. YouTube zal dan ook enorm gaan profiteren van de aantrekkende videomarkt. De omzet bedroeg vorig jaar al 4,2 miljard dollar.

Opvallend genoeg is het niet YouTube, maar Facebook dat het grootste aantal video-impressies kan claimen. Het bedrijf heeft volgens de onderzoekers een duidelijke videostrategie, die zich uit in samenwerkingen met premium contentaanbieders.Lees het volledige bericht op Emerce »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.