Mozilla wil gebruik HTTPS afdwingen

Geen reacties
Tags: , , , ,
Posted 04 mei 2015 in nieuws

Mozilla wil de beveiliging van zijn Firefox-browser verbeteren door afstand te nemen van het onveilige HTTP-protocol. Dat protocol wordt gaandeweg vervangen door het versleutelde HTTPS.

Mozilla sluit zich aan bij lobby van organisaties als IETF, IAB, W3C en de Amerikaanse overheid om het web nog veiliger te maken.

De non-profit organisatie gaat echter niet over een nacht ijs. Met de online gemeenschap wordt de komende tijd een tijdpad afgesproken om HTTP voor specifieke functies stap voor stap uit te schakelen. Niet dat de websites dan niet meer toegankelijk zijn, maar wel zou bijvoorbeeld de toegang tot microfoon en webcam kunnen worden geblokkeerd, zodat niet alles meer werkt.

Vorig jaar besloot Google al om websites die van een beveiligde HTTPS-verbinding gebruik maken een hogere positie in de zoekresultaten te geven, maar Mozilla gaat nu een stap verder om sites ook echt te dwingen om maatregelen te nemen.

Vorige maand werd bekend dat maar bij 19 procent van de Nederlandse overheidswebsites een versleutelde internetverbinding gebruikt kan worden. Slechts vijf procent van de overheidswebsites versleutelt zijn websites altijd.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment