Huawei P8 met knokkeltechnologie

Geen reacties
Tags: , , , ,
Posted 17 apr 2015 in nieuws

De P8 is het nieuwe vlaggeschip smartphonemodel van de Chinese telecomfabrikant Huawei. Tijdens de perspresentatie in Londen bleek maar weer dat alles uit de kast is gehaald om het superdunne apparaatje vol te proppen met alle denkbare mogelijkheden.

Met de leus “Ignite your creativity” werd als snel duidelijk dat de nadruk ligt op het creëren van eigen content op de P8. Foto’s maken, filmen, bewerken met een toestel die de concurrentie probeert in te halen met nieuwe software features als ook op het gebied van hardware.

Multi-Touch maakt plaats voor Rich-Touch en dan specifiek de ‘Knuckle Touch’. Ik moest persoonlijk even lachen toen het werd aangekondigd en zag de gebruiker al in een soort ‘knock, knock, who’s there?’-modus zijn telefoon tot leven wekken, maar het overige publiek was blijkbaar onder de indruk van de mogelijkheid om bij twee keer kloppen een screenshot te maken of een stuk van een foto te selecteren door met je knokkel dit te omcirkelen. De P8 herkent of er een vinger of knokkel op het display wordt gebruikt.

huawei P8-6570894

De Light Painting-modus is ook één van de USP’s en wordt zelfs ondersteund door een speciale commercial waarbij fotograaf Benjamin Von Wong laat zien hoe hij de P8 gebruikt voor zijn creaties. Iets wat ik tijdens het uittesten van het toestel zeker zal proberen te evenaren. Mede dankzij de optische stabilisator en de vier kleuren RGBW-sensor schijnt de 13-megapixel camera erg goed te presteren onder omstandigheden met weinig licht.

Naast de indrukwekkende camera heeft de P8 (en phabletversie P8max) specificaties waar ik erg enthousiast van wordt:

  • Aluminium Uni-Body en Gorilla Glass 4
  • P8 6,4 mm dik /P8max 6,8 mm dik
  • 3GB RAM + 16 GB/64GB ROM
  • nanocoating (maar niet waterdicht)
  • Kirin 930/935 64-bits octacore chipset
  • P8: 5,2-inch IPS Neo display (1080×1920) P8max: 6,8-inch display IPS Neo display (1080×1920)
  • P8: 2680 mAh batterij die 1,5 dag mee zou moeten gaan, P8max: 4360 mAh batterij voor 2,2 dagen stroom

huawei P8-6570925

Het meest nieuwsgierig ben ik naar de eInk-cover, waar heel kort over werd gesproken. Deze staat via bluetooth in verbinding met de P8 en geeft deze hierdoor dezelfde functionaliteit als de YotaPhone. Of deze ook beschikbaar zal zijn voor de P8max was helaas nog niet bekend. Juist die combi bij zo’n schermformaat levert een waardige e-Reader, tablet en smartphone in één.

De P8 is verkrijgbaar in 4 kleuren en zal €499 gaan kosten en €599 voor de premiumversie met meer geheugen. De P8max met 32GB geheugen zal €549 kosten en de premiumversie €649.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment