Innovatiesteun aanvragen wordt eenvoudiger

Geen reacties
Tags:
Posted 16 apr 2015 in nieuws

Ondernemers kunnen dit jaar nog eenvoudiger innovatiesteun aanvragen. Zij krijgen met minder verschillende regels te maken en hebben zo een grotere slagingskans om te innoveren via de MKB-Innovatiestimulering Topsectoren (MIT). 

Circa 2600 ondernemers zullen in 2015 profiteren van deelname aan innovatieve projecten. Dat zijn 1000 ondernemers extra ten opzichte van vorig jaar.

Eerder werd al afgesproken dat de rijksoverheid en provincies gezamenlijk gaan investeren in de MKB-Innovatiestimulering Topsectoren (MIT). Voor 2015 is maximaal 50 miljoen euro beschikbaar, ten opzichte van 32 miljoen euro in 2014.

Vanaf medio mei kunnen innovatieve ondernemers aanvragen indienen voor de zogeheten MIT-regeling. Nieuw is dat ondernemers dit jaar ook in hun eigen regio kunnen aankloppen. Verder wordt het door de samenwerking tussen provincies voor ondernemers eenvoudiger om over regionale grenzen heen te ondernemen. Kansrijke bedrijven krijgen dan sneller de kans om door te groeien.

Minister Kamp maakte op de Week van de Ondernemer tevens bekend dat de vijf Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen, samen met EZ, ondernemers hulp gaan bieden bij het indienen van hun aanvragen voor Vroege Fase Financiering. Voor deze regeling is dit jaar 12,5 miljoen euro beschikbaar. Met Vroege Fase Financiering worden innovatieve bedrijven in staat gesteld om producten sneller op de markt te introduceren.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment