The Voice Kids gaat backstage met Twitters Periscope

Geen reacties
Tags: , , , , , , , ,
Posted 10 apr 2015 in nieuws

De finale van The Voice Kids wordt morgen behalve op televisie ook live via Twitters streamingdienst Periscope uitgezonden. Voor en na de uitzending kunnen fans meekijken met de jury, de winnaars en de verliezers.

Dat is een primeur voor een Nederlands televisieprogramma, en een experiment voor Talpa. De producent heeft in The Voice een formule in handen dat zich al jaren goed laat gebruiken voor nieuwe mediaconcepten.

Morgen is de finale zowel live op de iOS-app als op het web te volgen.

RTL: “Men kan live meekijken met de voorbereidingen. Zo zullen de coaches Marco Borsato, Angela Groothuizen en Nick & Simon de kijkers vlak voor de uitzending persoonlijk ‘opwarmen’. Na de aftiteling op tv kan men via Periscope ervaren hoe het de winnaar verder vergaat in de kolkende studio. De kijkers kunnen tijdens de live stream reageren waarmee de zender nieuwe input krijgt om wellicht andere zaken in beeld te brengen.”

Apps als Meerkat en Periscope krijgen sinds een paar weken bijzonder veel aandacht. Live videostreamen vanaf een mobiele telefoon is niet nieuw, maar het bereik en de interesse is nu veel groter dan voorheen.

Advocaten vragen zich bijvoorbeeld hardop af waar de grens ligt met het auteurs- en privacyrecht met dit soort mobiele toepassingen.

Foto: Anthony Quintano (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment