Nieuwe investering niet-Europese Zalando-zusjes

Geen reacties
Tags: ,
Posted 09 apr 2015 in nieuws

Global Fashion Group krijgt een investering van nog eens 32 miljoen euro. Het modebedrijf van Rocket Internet, bestaand uit de niet-Europese zusjes van Zalando, krijgt ook een nieuwe CEO en CFO.

Aandeelhouders Tengelmann Ventures en Verlinvest steken 32 miljoen euro extra in Global Fashion Group tegen een waardering van 2,8 miljard euro. Het geld wordt gebruikt voor algemene doeleinden. Dat betekent op dit moment het optuigen, centraliseren en consolideren van de organisatie.

Afgelopen najaar besloten de aandeelhouders achter Dafiti (Zuid-Amerika), Jabong (India), Lamoda (Rusland), Namshi (Midden-Oosten) en Zalora (Zuidoost Azië en Australië) samen te voegen en een nieuw gezamenlijk bedrijf te vormen: Global Fashion Group. Tot dat moment waren deze bedrijven enkel met elkaar verbonden in het concept en de aandeelhouders Rocket Internet en Kinnevik.

De nieuwe CEO en CFO, Romain Voog en Nils Chrestin, zijn verantwoordelijk voor de strategie van het jonge bedrijf. Komende kwartalen gaat hun aandacht vooral uit naar het optuigen van een systeem waarmee de aangesloten bedrijven onderling kennis en ervaringen kunnen uitwisselen. Daarnaast moeten ze de operaties opschalen en de infrastructuur versterken.

Het modebedrijf richt zich op de opkomende markten en bedient 27 landen met 8.500 medewerkers. Kinnevik heeft 25,4 procent van de aandelen, Rocket Internet 23 procent. De andere helft is in handen van Summit Partners, Verlinvest, Ontario Teachers’ Pension Plan en Tengelmann.

Foto: Luciano Brito (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment