Max Mouwen vertrekt bij ING Nederland


De online en mobiele eindverantwoordelijke van ING in Nederland, Max Mouwen, verlaat de bank per eind juni.

“Afgelopen jaren heb ik een geweldige tijd bij ING gehad en een superteam opgebouwd. We hebben veel schrensverleggende dingen gedaan met de app, internetbankieren en social media. En daar behalve prijzen mee gewonnen en de klanttevredenheid mee doen stijgen ook de kosten verlaagd. Iedere vijf jaar wissel ik van organisatie en die tijd is nu ook aangebroken.”

De aankondiging van het vertrek van Mouwen valt bij de bank samen met een herinrichting van de organisatie. In de nieuwe structuur bestaat Mouwens functie niet meer, maar hij besloot zich ook niet te melden voor een vergelijkbare positie.

“Ik ben altijd op zoek naar het avontuur, naar de vernieuwing. Wat ik na aanstaande juni ga doen, weet ik nog niet. Daarop moet ik me nog oriënteren.”

“Je ziet een versnelling in de financiële industrie en de opkomst van meer fintech startups. Waar ik goed gedij is een kleine organisatie die op het punt staat een intensieve groeifase te doorlopen. Of organisaties die moeten transformeren van een klassieke naar een moderne structuur of bedrijven waar het slecht gaat, die opnieuw op de rit moeten worden gezet. In grote lijnen zijn dat allemaal turn arounds.”Lees het volledige bericht op Emerce »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.