Thuiswinkel.org: Mobiel is iDEAL niet dé favoriet

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 02 apr 2015 in nieuws

De Nederlandse consument vindt het lastig om e-commercetransacties te betalen op zijn smartphone. De uitgesproken voorkeur voor iDEAL die op de desktop en tablet geldt, bestaat niet bij ‘telefonische handel’.

Dat blijkt uit nieuwe cijfers over betalingsvoorkeuren van de Nederlandse consument. Het jaarlijkse onderzoek is uitgevoerd in opdracht van belangenorganisatie Thuiswinkel.org.

In het jaar 2014 betaalde de consument net zo lieft met ‘Overig’ als met ‘iDEAL’. Tot de eerste groep behoort bijvoorbeeld Paypal maar ook pinnen, cash of cadeaubonnen. iDEAL op de mobiel blijkt ook zo lastig dat de consument bijna nog liever naar zijn creditcard grijpt om mobiele aankopen te betalen.

De onderzoekers zien wel dat in de loop van 2014 de voorkeur voor iDEAL toeneemt ten koste van de alternatieve betaalmethodes. Dat ligt vermoedelijk niet aan iDEAL zelf, maar aan het toenemen van de gemiddelde grootte van de schermpjes van mobiele telefoons.

Thuiswinkel.org: “Het percentage mobiele aankopen dat consumenten met iDEAL betaalt ligt in het tweede half jaar hoger dan in de eerste helft van 2014, vooral bij aankopen op de smartphone. In het eerste half jaar werd een kwart van alle online aankopen via de smartphone met iDEAL afgerekend, in de tweede helft van 2014 is dit 31 procent. Dit in tegenstelling tot de eerste helft van 2014, toen de meeste aankopen (27 procent) op een smartphone nog met creditcard werden afgerekend.”

Het gemiddelde aankoopbedrag op een desktop of laptop ligt op 121 euro.
Bij aankopen per smartphone ligt dat op 43 euro in de eerste helft van 2014 en op vijftig euro in de tweede helft. Bij de tablet was dit in het eerste halfjaar 77 euro en 85 euro in het tweede.

Onderzoek van Criteo, dat gisteren werd gepubliceerd, doet vermoeden dat tegen eind 2015 dertig procent van de e-commerceomzet afkomstig is van een mobiele telefoon of tablet.

Foto: Francisco Osorio (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment