NRC later dit jaar achter betaalmuur

Geen reacties
Tags: , , , ,
Posted 23 mrt 2015 in nieuws

NRC Handelsblad lanceert in september een nieuwe site die grotendeels achter de betaalmuur verdwijnt. Bezoekers mogen tussen de 12 en 15 artikelen gratis lezen. De meeste artikelen zullen eerst online worden gepubliceerd en pas daarna in de krant, zegt hoofdredacteur Peter Vandermeersch tegen De Nieuwe Reporter.

‘We willen naar de strategie die de New York Times heeft, en wat Die Welt en een aantal andere kranten doen’.  Vandermeersch gaat echter ook meer op pageviews sturen. ‘Heel zeker. Dat doen we nu bij NRCQ – onze zakelijke site – bijvoorbeeld heel erg.’

De kunst van de betaalmuur is dat er niet minder advertentie-inkomsten zullen komen dan nu, benadrukt Vandermeersch. ‘De kunst zal zijn: waar zetten we dat muurtje? Als je dat bij vijftien artikelen zet, haal je dan genoeg gratis views binnen en zet je mensen aan een abonnement te nemen? Volgens de mensen die er binnen NRC mee bezig zijn zullen dat waarschijnlijk twaalf tot vijftien stuks zijn.’Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment