Creditcardbetaling goedkoper voor webwinkels

Geen reacties
Tags:
Posted 12 mrt 2015 in nieuws

Winkeliers betalen binnenkort minder voor het verwerken van creditcardbetalingen aan banken en maatschappijen. Thuiswinkel.org pleitte samen met andere partijen voor verlaging en daarmee heeft het Europees Parlement deze week ingestemd.

Winkeliers ergeren zich al jaren aan de hoge kosten voor het gebruik van creditcards. Die bedragen in de EU gemiddeld zo’n 1,5 procent van het aankoopbedrag. Die tarieven drukken te sterk op de marge van webwinkels, zegt Paul Alfing van Thuiswinkel.org. ‘Dit maakt het vaak noodzakelijk om kosten door te berekenen aan klanten, en dat is niet wat een winkelier wil uit het oogpunt van service en concurrentie’

De kosten die moeten worden betaald aan de bank of maatschappij die de creditcard heeft uitgegeven, worden beperkt tot maximaal 0,3 procent van het aankoopbedrag of 5 eurocent per transactie. Volgens de Europese Commissie wordt in de hele EU zo’n 6 miljard euro uitgespaard door de beperking van de verwerkingskosten. Voor Nederland is die besparing ongeveer 56 miljoen euro.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment