Google opent eigen winkel in Londen

Geen reacties
Tags: ,
Posted 12 mrt 2015 in nieuws

Google wil zijn hardwareproducten blijkbaar toch wat dichter bij consumenten brengen. In Londen is de eerste eigen Google Shop geopend, weliswaar in een bestaande winkel, die van Currys PC World aan Tottenham Court Road, maar zelfs met een soort Genie Bar.

Google toont er onder meer de eigen Nexus tablets en smartphones, Chromebook laptops en Chromecast.

Het is voor het eerst dat Google onder zijn eigen naam waar ook ter wereld een winkel opent. In het verleden had Google alleen zogenoemde Chromezones bij de Britse Dixons en in Australië zijn Androidland winkels opgetuigd, maar die werden niet bemand door winkelpersoneel van Google zelf.

De huidige formule lijkt serieuzer en is duidelijk geïnspireerd door de Apple Store: er worden presentaties en evenementen gehouden, zoals Virtual Space Camps om kinderen programmeren te leren. Er is een groot scherm waarop bezoekers met Google Earth de wereld over kunnen ‘vliegen’. Met Chromecast zijn (gratis) Google Play films te bekijken. En klanten kunnen er terecht met vragen over de producten.

Google had tot nu toe eigenlijk nauwelijks mogelijkheden om zijn producten te tonen. Weliswaar werd de meest recente Nexus tablet in Nederland aanvankelijk exclusief bij Media Markt verkocht, maar die stond gewoon tussen de andere modellen. Ondanks flink wat gratis publiciteit, komen deze producten nauwelijks onder de ogen van het grote publiek.

Los van een fysieke winkel heeft Google woensdag een aparte website aangekondigd voor zijn hardwareproducten. Naast de Nexus smartphone en tablet verkoopt Google via de site ook zijn slimme thermostaat Nest.

Het is niet duidelijk of Google ook elders in de wereld fysieke winkels wil vestigen. De huidige shop in shop-formule lijkt exclusief ontwikkeld met Currys PC World, een soort Media Markt. Er komen dit jaar nog twee Google winkels in Fulham en Thurrock, Essex.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment