Bruna test eigen Spotify voor onbeperkt lezen

Geen reacties
Tags: , , , , ,
Posted 20 feb 2015 in nieuws

Bruna lanceert Bliyoo, een abonnement voor onbeperkt lezen. Net als bij Spotify voor muziek en Netflix voor series en films kan iedereen die zich aanmeldt zoveel boeken en tijdschriften lezen. De komende tijd voert de retailketen een gebruikerstest uit. Het publiek wordt opgeroepen daaraan mee te doen.

Bruna zegt bij klantcontacten te merken dat er behoefte is aan leesabonnementen en is de afgelopen maanden bezig geweest een systeem in te richten dat onbeperkt lezen mogelijk maakt. Algemeen Directeur Fred Zeegers legt uit dat terwijl ‘hier en daar beperkte abonnementen opduiken en lange termijn-aankondigingen van zogenoemde All you can read-concepten worden gedaan, wij in stilte hebben gewerkt aan de ontwikkeling van ons eigen platform.’

Om het systeem te testen vraagt Bruna vijftig geïnteresseerden zich aan te melden, zodat Bliyoo nog verder kan worden ingericht naar de wensen van de gebruikers. Zij krijgen in de gratis testperiode de beschikking over tenminste vijftig actuele eBooks en eMagazines. Belangstellenden kunnen vanaf vanmiddag een mail sturen naar bliyoo@bruna.nl.

De testperiode duurt maximaal drie maanden. Tegen die tijd moet ook duidelijk zijn hoeveel het abonnement op onbeperkt lezen bij Bruna gaat kosten. Dat is deels afhankelijk van de gesprekken met de uitgevers die op dit moment plaatshebben. Bruna stelt zich op het standpunt dat auteurs een ‘redelijke betaling’ mogen verlangen voor hun boeken.

Bliyoo zal in de vorm van apps te vinden zijn in de App Store en op Google Play. De boeken binnen het abonnement zijn te lezen op diverse manieren: op een smartphone, tablet, PC of laptop. De lezer kan ook wisselen tussen verschillende apparaten en gewoon verder lezen vanaf het punt waar men gebleven is.

Partner in het project is Push2Tablet, dat het platform heeft ontwikkeld. Bruna werkt ook al met het Baarnse bedrijf samen in Bruna Tablisto voor de aankoop van eBooks en -magazines.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment