ULU wil belofte van de slimme auto waarmaken

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 12 feb 2015 in nieuws

De Nederlandse telematica startup ULU uit Eindhoven heeft zijn connected car-oplossing gelanceerd. Tot vandaag hadden data als snelheid, conditie en kilometerstand van de auto slechts beperkte toepassingsmogelijkheden. ULU verzamelt deze data en maakt er voor zowel verzekeraars als bestuurders bruikbare informatie van.

De oplossing moet het rijgedrag verbeteren en risico’s en claims verminderen. ULU biedt daartoe een dongel aan die kan worden aangesloten op de ‘USB-poort’ van de auto, beter bekend als de OBD-poort.

De dongel begint meteen met het verzenden van informatie zoals de locatie, snelheid en het gedrag aan de hand van een versnellingsmeter en de algehele voertuigdiagnostiek. ULU plaatst deze gegevens vervolgens op een online dashboard. Deze informatie is toegankelijk via web en mobiel.

Het ULU-dashboard biedt de gebruiker allerlei inzichten in het voertuig, zoals onderhoudsinformatie, de status van de accu, en de locatie. Ook worden situaties zoals diefstal en ongelukken herkend.

ULU is opgericht door 40-jarige Jošt Faganel, afkomstig van Microsoft en Hewlett Packard. Het bedrijf was onderdeel van Startupbootcamp HighTechXL in Eindhoven en stond vrijdag nog op Demo Day in het Evoluon.

In februari is ULU proeven begonnen met een aantal partners, waaronder verzekeringsmaatschappij IkRijverzekerd, Auto Distribution (een van de grootste distributeurs van reserveonderdelen in de Benelux) en diverse grote autodealers, zoals Van Den Udenhout en Bochane. Voertuigen uitgerust met ULU hebben inmiddels al meer een half miljoen kilometers gereden.

ULU verwacht dit jaar nog naar het buitenland te kunnen gaan. Deze maand kunnen klanten van ULU hun eerste zending hardware verwachten.

DongleLees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment